Svenska investmentbolaget Solix förvärvar Steelwrist och SVAB Hydraulik

25 apr 2019

Det svenska investmentbolaget Solix har idag förvärvat samtliga aktier i Terratech AB, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Steelwrist är idag en världsledande aktör på marknaden för tiltrotatorer, snabbfästen och redskap till grävmaskiner medan SVAB Hydraulik är marknadsledare inom styrsystem för redskapsstyrning, även dessa främst för grävmaskiner.

Köpet är en del i Solix strategi att förvärva nordiska industriföretag med en stark produktportfölj och med betydande internationell tillväxtpotential.

Terratech passerade 2018 en halv miljard i omsättning och är idag etablerade med egna organisationer i tretton länder. Bland företagets huvudprodukter finns tiltrotatorer och snabbfästen, både hydrauliska samt helautomatiska, vilka idag är under stark internationell tillväxt. Dessutom har Terratech flera nya produkter som Tool Recognition, Tool Tip Control och styrsystemsplattformen Quantum som tillsammans med tiltrotatorer och redskap skapar mycket stora produktivitetsökningar för grävmaskiner världen över.

Både Steelwrist och SVAB har ett nära samarbete med flera grävmaskinstillverkare och fokus på OEM affärer kommer att ligga kvar även framöver.

”Vi har ett mycket bra och framåtriktat samarbete med våra OEM-kunder. Det blir allt vanligare att våra tiltrotatorer och snabbfästen monteras direkt i grävmaskinstillverkarnas fabriker, och vi får med detta möjlighet att supportera våra egna och våra OEM-kunders internationella expansion ännu snabbare. Även produktutveckling tillsammans med våra viktigaste kunder kommer fortsatt att ligga mycket högt på agendan”, säger Stefan Stockhaus, vd på Terratech och på Steelwrist.

För mer information vänligen kontakta:

Stefan Stockhaus, vd
Terratech AB/Steelwrist AB
stefan.stockhaus@steelwrist.com
Tel: +46 709981321