Terratech förvärvar SVAB Hydraulik AB (SVAB)

11 feb 2016

Som ett led i Terratechs strategi att skapa en industrigrupp fokuserad på att leverera intelligenta, säkra och effektiva produkter och tjänster för redskapsbärare har Terratech förvärvat SVAB.

I och med Investment AB Latours inträde som delägare i Terratech våren 2015 annonserades målet att bygga en industrigrupp inom området för snabbfästen, tiltrotatorer, elektronik och redskap för grävmaskiner och andra redskapsbärare. Förvärvet av SVAB är första steget på vägen mot denna industrigrupp och Terratech består nu av de två systerföretagen SVAB och Steelwrist.

SVAB har idag en mycket stark produktportfölj av både styrreglage och styrelektroniklösningar vid sidan av sina väl beprövade hydrauliklösningar.  Vad gäller styrsystem för tiltrotatorstyrning är SVAB klar marknadsledare med över 40 000 styrsystem i fält. SVAB säljer komponenter och plattformslösningar till alla tiltrotatortillverkare och de flesta maskinhandlare.

“Styrsystem är en hörnsten i Terratechs strategi och vi har redan idag flera patent inom området. SVAB är ett teknikstarkt företag med flera innovativa produkter och vi ser att det finns en enorm potential både tillsammans med maskintillverkarna men även på många marknader utanför Sverige”, säger Terratechs vd, Stefan Stockhaus.

SVAB kommer att fortsätta arbeta som ett fristående företag med målet att leverera lösningar till både maskinhandlare, redskaps-, tiltrotator-  och maskin-tillverkare.

“Med Terratech som ägare får vi musklerna att växa snabbare internationellt samtidigt som vi kan höja tempot i produktutvecklingen. Det kommer att hända väldigt mycket på styrsystemssidan de kommande åren och vi ser fram mot att kunna hjälpa fler kunder att höja effektiviteten ytterligare” säger Göran Karlström, vd för SVAB.

För mer information kontakta:

 

Göran Karlström

vd

SVAB Hydraulik AB

Ulvsättersgatan 2

694 91 Hallsberg

Tel +46 (0)76 791 0265  

goran.karlstrom@svab.se  

Stefan Stockhaus  

vd

Terratech AB     

Engelbrektsgatan 7

11432 Stockholm

Tel +46 (0)70 998 1321  

stefan.stockhaus@terratech.com  

 

Nedan finns pressrelease som pdf:
Pressrelase_Steelwrist_förvärvar_SVAB_2016-02-11.pdf